ACT trainingen en workshops voor professionals

 

 

Wat is ACT:

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Een derde generatie gedragstherapie die eind 20ste eeuw is ontwikkeld door psycholoog Steven C. Hayes. Tijdens ACT sessies leren cliënten zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden. Denk aan gedrag wat je zelf kunt beïnvloeden, in plaats van controle proberen te krijgen op je gedachtes en gevoelens. Cliënten leren om bijvoorbeeld niet de inhoud van de gedachtes te veranderen maar de relatie hiermee en niet van lastige gevoelens willen afkomen, maar hier ruimte voor leren maken. Wetenschappelijk onderzoek laat namelijk zien dat het vermijden van situaties misschien wel op korte termijn werkt, maar op lange termijn niet. Door een meer accepterende houding te hebben ten opzichte van wat je niet wil, creëer je meer flexibiliteit en veerkracht. Daarnaast kun je je focus meer richten op hetgeen wat werkelijk belangrijk voor je is en hier ook naar handelen. Dit komt allemaal terug in de 6 zuilen die binnen de ACT behandeld worden. 

 

De 5-daagse basistraining voor professionals:

Ben je een professional en wil je leren hoe je ACT kunt gaan toepassen bij de doelgroep waar je mee werkt? Bij Connect & See kun je nu een 5-daagse basistraining volgen. In deze basistraining gaan we 5 dagen de diepte in om Acceptance en Commitment Therapy (ACT) zelf te ervaren d.m.v. ervaringsgerichte oefeningen waarbij we de koppeling maken naar de praktijk. Na deze training kun je gelijk aan de slag en ga je jezelf verder ontwikkelen door het geleerde in de praktijk toe te passen. 

 

Workshop ACT voor professionals:

Voor professionals die als POH-GGZ of psycholoog werken, is er nu een workshop waar we de hele dag aan de slag gaan met ACT. Je gaat kennismaken met ACT en ervaart oefeningen die je kunt toepassen bij je patiënten/cliënten. Na deze dag kun je hier gelijk mee aan de slag. Het zijn kleine groepen (minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers) zodat er voldoende aandacht is voor jou als deelnemer. Mocht je deze workshop in je team willen volgen, dan kun je contact opnemen voor meer informatie. 

 

Vervolgtrainingen:

Naast de 5-daagse basistraining kun je binnenkort ook vervolgtrainingen gaan volgen. Deze vervolgtraining zijn gericht op specifieke beroepen zoals POH-GGZ en docenten. Meer hierover is in de loop van 2023 op deze pagina te lezen. 

 

Neem contact met ons op