Mindfulness Based Stress Reduction training van 8 weken. Start maandag 17 januari 2022

Mindfulness betekent: “ Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben”.
Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties.
De training leert je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress.
 
In de bijeenkomsten maak je kennis met verschillende aandachtsoefeningen. Je leert hoe je Mindfulness kunt inzetten in het omgaan met stress op je werk en in het dagelijks leven. Daarnaast draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de training leer ook te pauzeren en aanwezig te zijn in het hier en nu. Je krijgt inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen. Daarnaast leer je een vriendelijke grondhouding naar jezelf en naar anderen aan te nemen.
 
Er is al veel onderzoek gedaan naar deze MBSR training. Zo is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness onder meer zorgt voor:
  • Minder stress
  • Verbetering van het immuunsysteem
  • Minder angst
  • Meer focus
  • Minder lichamelijke (pijn)klachten
  • Meer (zelf)compassie
  • Een beter geheugen
  • Minder piekeren
 
Je kunt ook kijken op de website van het RadboudUMC voor Mindfulness. Hier kun je meer lezen over de onderzoeken die zijn gedaan.
 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met info@connectandsee.nl 
Nadat je je hebt aangemeld voor deze training, volgt er altijd eerst een intakegesprek.

Trainer: Esther Helgers -Geelen
Data: 17 januari, 24 januari, 31 januari 7 februari, 21 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart 2022
Extra bij te boeken is een stiltedag. Kijk bij stiltedagen voor de data en overige informatie. Als deelnemer krijg je €10,- korting op de prijs van de stiltedag. 
Tijd: 19:00 uur t/m 21:30 uur
Kosten: * €365,- excl. btw. Dit is inclusief een werkboek en audiobestanden 
Deelnemers: maximaal 4 deelnemers
Locatie: MCR Minderbroedersingel 44 in Roermond               

*    
De Mindfulnesstrainingen worden vaak vergoed door de zorgverzekering omdat ik een categorie 1 mindfulnesstrainer ben bij de VMBN. Dit is de hoogste categorie die je als mindfulnesstrainer kunt krijgen middels studie en ervaring. Daarnaast ben ik Mindfulness Professional bij de VVM. Ook werkgevers vergoeden vaak trajecten en trainingen. Dit vanuit het opleidingsbudget of in het kader van vitaliteit.

Direct aanmelden

Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Email:
Telefoonnr:
Vraag/Opmerking: