Individuele training Psychologisch Kapitaal (PsyCap)

Wil je voor jezelf beginnen, maar zie je beren op de weg? Heb je misschien de stap wel al gezet, maar weet je niet waar of hoe je moet beginnen? Of merk je dat je dromen hebt die steeds weer naar de achtergrond gaan?

Dan is deze training misschien iets voor jou? Ook als andere doelen hebt, misschien voor binnen je team, dan is deze training zeer geschikt. 

Wetenschappelijk is bewezen dat een groter psychologisch kapitaal zorgt voor minder stress, je kunt beter omgaan met de hindernissen die op je pad komen, je hebt meer vertrouwen in je eigen kunnen en hebt meer tools om situaties op te lossen.
Daarnaast leer je meer van de dingen die anders zouden kunnen en je krijgt inzicht in wat je bijdrage aan het proces is. Dit maakt je meer pro-actiever, meer stressbestendig en daarmee ook productiever.
 
Psychologisch Kapitaal is een positieve en ontwikkelbare toestand van een individu dat gekenmerkt wordt door:
- Optimisme: de realistische, flexibele overtuiging dat jij positieve invloed hebt op de gebeurtenissen en resultaten in je leven.
- Hoop: motivatie, gebaseerd op de combinatie van succesvolle doelgerichte energie (wilskracht) en succesvolle routes (planning om het doel te bereiken)
- Veerkracht: niet opgeven, maar kunnen 'terugveren" bij tegenslag of uitdagingen in het leven en zelfs kunnen leren en groeien van de tegenslag
- Vertrouwen: het vertrouwen hebben in je eigen vaardigheden om bepaalde taken succesvol uit te voeren
 
Tijdens de 4 bijeenkomsten van ieder 1 uur/1,5 uur gaan we hiermee aan de slag om dit te vergroten. Dit wordt gedaan door een stuk theoretische kennis en praktische oefeningen.

Als deelnemer van deze training, krijg je het boek: "Optimisme, Hoop, Veerkracht, Zelfvertouwen" van Matthijs Steeneveld cadeau

Trainer: Esther Helgers
Data en tijd: in overleg
Kosten: €195,- excl.btw en incl. het boek: Optimisme, hoop, veerkracht, zelfvertrouwen van Matthijs Steeneveld.
Locatie: MCR Minderbroedersingel 44 in Roermond
Aanmelden: via info@connectandsee.nl


 

Direct aanmelden

Naam:
Adres:
Postcode:
Woonplaats:
Email:
Telefoonnr:
Vraag/Opmerking: