Mindfulnesstraining voor kinderen

In de mindfulnesstraining voor kinderen gebaseerd op de methode van de MindfulKids training, leren kinderen hoe zij meer opmerkzaam worden door het ontwikkelen van vriendelijkheid en nieuwsgierigheid.

Tijdens de lessen doen we stilte-oefeningen en blijven heel dicht bij de zintuigen. Hierdoor leren kinderen meer bewust te worden van wat ze voelen in hun lichaam en dat ze naar hun gevoel kunnen luisteren. Ze ontdekken dat er in henzelf altijd een stille plek is waar ze met hun aandacht naartoe kunnen gaan. Als ze daar vertrouwd mee raken leren ze daarna hoe ze om kunnen gaan met stress en lastige emoties.

Thema's die in de lessen aan bod komen:
- Samen ontspannen in de stilte
- Luisteren naar je lichaam
- De aandacht richten op geluiden
-  De vriendelijke ademhaling
- Hartenwens aan jezelf of aan een klasgenootje
- Het leren herkennen van gedachten
- Wat doe je als het spannend is?
- Emoties leren herkennen
 

Ze leren hoe ze hun aandacht kunnen richten. En dat dit niet werkt als er een stemmetje in je hoofd zegt dat je het niet goed doet of dat je stiller moet zijn. Daarom zijn er in de lessenserie ook vriendelijkheidsoefeningen verweven. Wij noemen deze oefeningen  'Hartenwensen'. De grote boodschap van deze oefening is dat kinderen leren dat ze goed zijn zoals ze zijn.

De kinderen krijgen het boek: “Mindfulkids, Heartfulkids” van George Langenberg cadeau.
 
Trainer: Esther Helgers-Geelen
Groep: maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar
Datum: 13 januari, 20 januari, 27 januari, 3 februari, 10 februari, 17 februari, 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april
Tijd: 15:00 uur t/m 16:00 uur
Locatie: MCR Minderbroederssingel 44 in Roermond
Kosten: €120,- voor 12 lessen van 1 uur. Inclusief het boek “Mindfulkids, Heartfulkids” van George Langenberg.