Wanneer Mindfulness in mijn leven is gekomen?

"Wanneer is Mindfulness in jouw leven gekomen?" Deze mooie vraag wordt vaak door deelnemers aan mij gesteld. Deze vraag herinnert me er altijd aan waarom ik dit werk doe en hoe waardevol dit voor mij is.

Een aantal jaren geleden, toen mijn kinderen nog erg jong waren, was ik manager binnen de Forensische zorg. Ik was iemand die altijd de ladder op aan het klimmen was, niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn opleidingen. Ik wilde alles eruit halen en mezelf bewijzen. Zowel voor mezelf om te laten zien dat ik het wél allemaal kan en mezelf bewijzen aan anderen. Ik wilde een goede moeder zijn, goede partner, goede vriendin, goede werknemer, het huis op orde hebben enzovoorts. In deze periode kwam het geregeld voor dat ik aan het hyperventileren was en twee keer heb ik een hartfilmpje laten maken omdat ik hartkloppingen had. Zelfs toen ging er geen lampje branden dat er misschien iets anders aan de hand was, dat mijn lichaam eigenlijk schreeuwde dat ik moest stoppen met rennen en met alles perfect te willen doen. 

Die omslag kwam eigenlijk pas toen ik de vraag kreeg om mededirecteur te worden van het bedrijf waar ik toen manager forensische zorg was. Mijn ego zei gelijk "Ja, dat wil ik!", maar ergens voelde het ook niet goed. Ik zou dan nog meer moeten gaan werken en ik bedacht me opeens: "Vind ik dit eigenlijk wel echt leuk om te doen? Of doe ik dit omdat dit van mij "verwacht" wordt". Het voelde niet helemaal 100% goed. Het werd een strijd tussen mijn ego en mijn gevoel en uiteindelijk besloot ik het laatste te gaan volgen. Ik heb "nee" gezegd en ben volledig gestopt met mijn baan. 

Je moet je voorstellen dat ik een echte workaholic was. Continu was ik aan het werk, de laptop stond thuis altijd aan, ik was voor mijn medewerkers altijd bereikbaar en toen ik dus stopte met mijn baan, zat ik thuis.....ik voelde me nutteloos. 
De keuze die ik had gemaakt was volledig uit mijn comfortzone, maar aan de andere kant voelde ik wel dat ik deze keer eens voor mezelf had gekozen en niet bezig was met mezelf te bewijzen. 
Dit maakte me nieuwsgierig en ik wilde het verder onderzoeken: kijken wat ik nu echt wilde, waar ik écht gelukkig van word. Ik ben toen begonnen aan de opleiding tot Mindfulnesstrainer en heb uiteindelijk 4 jaar lang achter elkaar opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy en Positieve Psychologie. Niet alleen om deze trainingen te kunnen geven aan anderen, maar ook voor mezelf en mijn eigen groei hierin. Ik leer nog steeds iedere dag. 

"Nee" zeggen tegen die baan was de beste keuze die ik ooit gemaakt heb!
Follow your dreams en dingen doen wat goed voelt is iets wat ik nu erg belangrijk vind.

 

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Over welke training heb je een vraag?
Bericht: