Vergoeding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een vergoeding van de mindfulnesstraining te krijgen

Vergoeding vanuit de zorgverzekering:
Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de Mindfulnesstrainingen vergoeden. Op deze website: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness kun je lezen of je een vergoeding kunt krijgen.
Neem hiervoor contact op met je eigen zorgverzekeraar. 
Het is hierin goed om te benoemen dat ik een categorie 1 mindfulnesstrainer ben bij de VMBN. Tevens ben ik een gecertifieerd mindfulnesstrainer bij de VVM (Vereniging Voor Mindfulness).

Vergoeding vanuit de werkgever:
Werkgevers zijn ook steeds vaker bereid om de mindfulnesstraining te vergoeden. Werkgevers zien steeds vaker het voordeel als een medewerker een mindfulnesstraining volgen. Het ziekteverzuim kan hierdoor dalen, medewerkers kunnen flexibeler worden en kunnen beter omgaan met stress (meer over de effecten van Mindfulness is te lezen op de website van het Radboudumc voor Mindfulness). Werkgevers hebben ontwikkelbudgetten en opleidingsbudgetten om een training te vergoeden. 

Vergoeding voor mantelzorgers:
Soms vergoed een gemeente een mindfulnesstraining voor mantelzorgers vanuit de WMO. Informeer hierover bij je eigen gemeente of de mindfulnesstraining vergoed kan worden. Ook sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de mindfulnesstraining voor mantelzorgers. Informeer hierover bij je eigen zorgverzekeraar.