Online Mindfulness Based Stress Reduction training start 28 augustus 2020

Deze training wordt via Zoom gegeven waardoor het effect net zo groot is als wanneer je deze mindfulnesstraining op locatie zou volgen.


De Mindfuness Based Stress Reduction training van 8 weken:

In deze training leer je hoe je bewuster en beter om kunt gaan met stress, pijn, verdriet en ander ongemak.
Mindfulness betekent: Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.’ Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken.
Mindfulness leert u om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van uw gedachten, gevoelens en emoties.
De training leert u bewuster stil te staan bij uw ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes. Hierdoor kunt u effectiever omgaan met stress.
 
In de bijeenkomsten maakt je kennis met verschillende aandachtsoefeningen. Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in het omgaan met stress op het werk. Daarnaast draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de training leer je ook om te pauzeren en aanwezig te zijn in het hier en nu. Je krijgt inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen. Daarnaast leer je een vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen aan te nemen.
 
Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk. De meditatie- en yogaoefeningen kunt u thuis voortzetten met behulp van audiobestanden. In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van aandacht in het dagelijks leven. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Wil je meer informatie over de effecten van Mindfulness? Kijk dan een op www.radboudcentrumvoormindfulness.nl.
Er is in iedergeval veel onderzoek gedaan naar Mindfulness. Zo is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness onder meer zorgt voor:
 
-          Minder stress                                                     - Minder lichamelijke (pijn)klachten
-          Verbetering van het immuunsysteem                - Meer (zelf)compassie
-          Minder angst                                                     - Een beter geheugen
-          Meer focus                                                         - Minder piekeren
 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met info@connectandsee.nl 

Trainer: Esther Helgers  
Data: start training: 28 augustus, 4 september, 11 september, 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober 
Deelnemers: maximaal 8 deelnemers om zo de kwaliteit van de training te waarborgen
Tijd: 19:00 uur t/m 21:30 uur
Kosten: €275,- excl btw. Dit is inclusief een werkboek en audiobestanden.
De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de mindfulnesstraining. Informeer bij je ziektekostenverzekering of dit bij jou ook zo is. Kijk verder bij vergoedingen op deze website voor meer informatie.

 

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Bericht: