Trainingen voor het onderwijs

De afgelopen jaren heb ik me kunnen inzetten om het gevoel van welbevinden bij leerlingen/studenten en docenten te vergroten.
Onder het tabblad training en workshops voor het onderwijs zijn een aantal trainingen en workshops te zien die gegeven worden. Daarnaast is het altijd maatwerk en komt er vooraf een gesprek om te bekijken wat er nodig is kijken we samen naar hetgeen wat passend zou kunnen zijn. 

De volgende scholen hebben deelgenomen aan trainingen of workshops:

- Herman Broerenschool
- Basisschool de Zonnewijzer
- Basisschool Aan de Roer
- Zuyd Hogeschool
- Gilde Opleidingen
- Basisschool de Muldershof
- Basisschool Kadee (België)

Daarnaast komt het vaak voor dat een docent/leerkracht zichzelf aanmeld voor een mindfulnesstraining. Deze wordt dan vaak vergoed door de werkgever. Je kunt namelijk ook in een reguliere groep deelnemen of individueel de training volgen op de locatie van Connect & See (Minderbroederssingel 44 in Roermond).

Hieronder zijn ervaringen te lezen:

Basisonderwijs:
Voor leerlingen van groep 5 t/m groep 8 heb ik een 8-weekse Mindfulness & Positieve Psychologie training ontwikkelt (Kids Connect & See training). Leerlingen krijgen 8 weken 1 uur per week les en krijgen daarnaast oefeningen mee voor thuis.  
Het is een training waarbij o.a. de aandacht wordt getraind en daarnaast krijgen kinderen handvaten hoe ze hun rust kunnen pakken, hoe ze om kunnen gaan met spannende momenten en emoties leren herkennen bij zichzelf. We gaan heel praktisch aan de slag met leuke en speelse oefeningen. De training is gebaseerd op de methodes: mindfulness, positieve psychologie en ook yoga-oefeningen komen aanbod. 
Het is wenselijk dat de leerkracht bij de training aanwezig is. De leerkracht krijgt dan de oefeningen mee die de kinderen krijgen en zo kan de leerkracht ook op andere dagen met de leerlingen deze oefeningen doen. Het meest ideale is natuurlijk als de leerkracht zelf ook een 8-weekse mindfulnesstraining heeft gevolgd zodat er al een basis is. 

Wat leerkrachten en leerlingen aangeven:

Leerkracht: "De kinderen leren de stilte te waarderen. Ze zijn soms zo druk met alles, maar nu ervaren ze dat stilte ook fijn kan zijn". 

Leerkracht: "Er was een leerling die deze week al een paar keer als eerste trots kwam vertellen dat hij klaar was met zijn sommen, terwijl hij dit eerder niet af kreeg binnen de tijd.  Hij weet nu hoe hij de aandacht bij zichzelf kan houden en dus geconcentreerder kan werken". 

Leerling: "Ik was tijdens het voetballen boos worden. Ik vond iets niet leuk. Ik ben toen even weggegaan en ben even op mijn ademhaling gaan letten en toen ging het weer". 

Leerling: "Papa en mama vertelde mij wat mijn kwaliteiten zijn. Ik vond dit zo leuk om te horen. Ik had er zelf niet zoveel opgeschreven, maar papa en mama wisten zo te vertellen wat ik allemaal goed kon. Dat gaf mij een heel fijn gevoel".                  

      


Informeer voor de mogelijkheden bij jou op school door een mail te sturen naar: info@connectandsee.nl of bel naar: 06-41984554.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mindfulness Based Stress Reduction training voor studenten.

Voor studenten in het MBO en HBO is er een speciale Mindfulness Based Stress Reduction training ontwikkelt van 8 weken lang en 1,5 uur per keer. De leerlingen krijgen tijdens deze training inzicht in hun stresssignalen en krijgen handvaten hoe ze om kunnen gaan met stress en spanning. Tevens krijgen ze inzicht in hun automatische manier van reageren en handelen en hoe ze hier een bewuste keuze van kunnen gaan maken i.p.v. een automatische keuze. Er komen verschillende thema's aanbod. De training wordt op maat gemaakt voor de studenten zodat er ook de koppeling gemaakt kan worden richting de studie die ze volgen en hun toekomstige patiënten, cliënten, klanten enzovoorts. 

Wat studenten aangeven:

Student: "Het is fijn dat we zoveel tools krijgen waar we mee aan de slag kunnen".

Student: "Prettige lessen en het is ook prettig dat er ook voorbeelden genoemd worden die we in onze stage tegenkomen. Zo kunnen we gelijk met de oefeningen in de praktijk aan de slag". 

Student: "Had ik dit maar al een jaar eerder gehad".

     
Voor meer informatie voor een op maat gemaakte training voor uw studenten kunt u contact opnemen via: info@connectandsee.nl of te bellen naar 06-41984554.      

      


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mindfulnesstraining voor docenten/leerkrachten

Er zijn al verschillende scholen die de Mindfulness Based Stress Reduction training aanbieden voor hun medewerkers. De training kan op school worden gegeven of op mijn eigen locatie bij MCR Minderbroederssingel 44 in Roermond. De groep is dan niet groter dan maximaal 8 deelnemers om zo de kwaliteit te blijven waarborgen. Daarnaast krijg ik veel aanmeldingen van docenten/leerkrachten die zichzelf aanmelden en de training vaak vergoed krijgen van hun werkgever. Deze training is namelijk ook individueel te volgen of in een algemene groep. 

Mindfulness betekent: Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben.’ Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken.
Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties.
De training leert je bewuster stil te staan bij je ervaring van het hier en nu en deze niet te veroordelen. Er kan dan ruimte ontstaan voor het maken van andere keuzes. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress.
 
In de bijeenkomsten maakt je kennis met verschillende aandacht oefeningen. Je leert hoe je mindfulness kunt inzetten in het omgaan met stress op het werk. Daarnaast draagt het bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de training leer je ook om te pauzeren en aanwezig te zijn in het hier en nu. Je krijgt inzicht in (automatische) gedachte- en gedragspatronen. Daarnaast leer je een vriendelijke grondhouding naar jezelf en anderen aan te nemen.
 
Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk. De meditatie- en yogaoefeningen kun je thuis voortzetten met behulp van audiobestanden. In een werkboek staan verschillende oefeningen beschreven voor het toepassen van aandacht in het dagelijks leven. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Dit vraagt 45 minuten tot een uur per dag.

Wil je meer informatie over de effecten van Mindfulness? Kijk dan een op www.radboudcentrumvoormindfulness.nl.
Er is in ieder geval veel onderzoek gedaan naar Mindfulness. Zo is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness onder meer zorgt voor:
 
-          Minder stress                                                     - Minder lichamelijke (pijn)klachten
-          Verbetering van het immuunsysteem                - Meer (zelf)compassie
-          Minder angst                                                     - Een beter geheugen
-          Meer focus                                                        - Minder piekeren


Wat deelnemers aangeven over de training:

Leerkracht: Een mooie ervaring voor zowel mezelf als voor de kinderen in mijn klas waarbij ik de oefeningen die ik in de training kreeg, gelijk bij de kinderen kon gaan toepassen. Samen groeien en leren!
Ik ben geleerd om milder te zijn voor mezelf en voor mijn omgeving.
En de rust die Esther (de trainer) uitstraalt is een voorbeeld en heel prettig om een cursus bij te volgen.


Leerkracht speciaal onderwijs: "Het zijn fijne lessen, je kunt er echt iets mee! Goede afwisseling tussen doen en luisteren".

Leerkracht basisonderwijs: "Fijne sfeer en mooie aspecten die worden uitgelicht. Voor iedereen aan te raden".

Docent MBO: "Leuke ontspannen training geleid door Esther. Die het vooral niet zweverig maakt maar juist heel nuchter en alledaags".

Docent MBO: “Wat ik waardeer aan deze training is dat ik veel over mezelf leer maar ook dit mee kan nemen naar mijn studenten toe. Als de studenten druk zijn, dan doe ik een paar oefeningen met ze. Ik merk dan gelijk een verschil tussen voor de oefening en na de oefening. Maar dat niet alleen, ik merk dat ik dan zelf ook weer de rust kan pakken en verder kan met mijn les".  

Individuele training van een docent: "Ik heb veel tools gekregen hoe ik met stress om kan gaan en beter voor mezelf kan zorgen. Het prettige aan deze individuele training is dat ik kon aangeven wat ik lastig vind in het werk en waar ik tegenaan loop en ik door de individuele training te volgen, ik eigenlijk een training op maat heb gekregen".

    
Wil je deze training ook aanbieden aan uw medewerkers? Neem dan contact op via: info@connectandsee.nl of bel naar: 06-41984554

    

  

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Over welke training heb je een vraag?
Bericht: