Positieve psychologie

Vanuit de positieve psychologie zijn er diverse trainingen te volgen.

Psychologisch kapitaal (PsyCap) is bijvoorbeeld een training vanuit de Positieve Psycholgie. Tijdens deze training ga je 4 weken lang aan de slag om je psycholgoisch kapitaal te vergroten. 
Wetenschappelijk is bewezen dat een groter psychologisch kapitaal zorgt voor minder stress, je kunt beter omgaan met de hindernissen die op je pad komen, je hebt meer vertrouwen in je eigen kunnen en hebt meer tools om situaties op te lossen.
Daarnaast leer je meer van de dingen die anders zouden kunnen en je krijgt inzicht in wat je bijdrage aan het proces is. Dit maakt je meer pro-actiever, meer stressbestendig en daarmee ook productiever.
 
Psychologisch Kapitaal is een positieve en ontwikkelbare toestand van een individu dat gekenmerkt wordt door:
- Optimisme: de realistische, flexibele overtuiging dat jij positieve invloed hebt op de gebeurtenissen en resultaten in je leven.
- Hoop: motivatie, gebaseerd op de combinatie van succesvolle doelgerichte energie (wilskracht) en succesvolle routes (planning om het doel te bereiken)
- Veerkracht: niet opgeven, maar kunnen 'terugveren" bij tegenslag of uitdagingen in het leven en zelfs kunnen leren en groeien van de tegenslag
- Vertrouwen: het vertrouwen hebben in je eigen vaardigheden om bepaalde taken succesvol uit te voeren
 
Lees hier meer over de training: PsyCap

Naast de bovenstaande training, wordt er vanaf november 2019 een vervolg gegeven van de Voluit Leven training, namelijk de training: Dit is jouw leven. 
Klik op de onderstaande link om naar de training: Dit is jouw leven te gaan of kijk in de agenda:

Training: Dit is jouw leven.