Ervaring

Op deze pagina kun je lezen wat de ervaring is van Connect & See en tevens zijn er een aantal ervaringen van deelnemers te lezen.


Open Universiteit: Trainer van de Mindfulness en sterke kanten training.
De Open Universiteit heeft een onderzoek gestart over welke effecten deze 8-weekse training heeft op o.a. het welbevinden van adolescenten. Esther is één van de trainers die deze training op een middelbare school geeft. Wil je meer weten over dit onderzoek? Klik dan op deze link voor meer informatie: 

https://www.ou.nl/-/think-happy-be-happy-project-leert-adolescenten-positief-omgaan-met-uitdagingen


Gemeente Roermond: workshops voor de medewerkers van de Gemeente Roermond.
Medewerkers van de Gemeente Roermond hebben workshops over mindfulness gevolgt. Met als doel; kennismaking met Mindfulness en over hoe Mindfulness jou kan helpen in het dagelijkse leven en op het werk. Herman Broerenschool: 4 workshops over Mindfulness
Voor de medewerkers (leerkrachten en onderwijsassistenten) hebben we 4 workshops over Mindfulness gegeven. Dit was een workshop over Mindfulness binnen je werk, voor jezelf maar ook voor je leerlingen en hoe je Mindfulness ook kan toepassen in je dagelijks leven. Herman Broerenschool: Mindfulnesstraining van 8 weken voor medewerkers:
Medewerkers van de Herman Broerenschool hebben een mindfulnesstraining gevolgd van 8 weken. 


Zuyd Hogeschool: workshops over ACT en Mindfulness
Voor de studenten van Zuyd Hogeschool zijn workshops gegeven om kennis te maken met ACT en Mindfulness en hoe ze dit kunnen toepassen in hun eigen leven en straks in hun werk. 


Gilde Opleidingen: Mindfulness Based Stress Reduction training van 8 weken voor de medewerkers
Medewerkers van Gilde Opleidingen hebben een Mindfulness Based Stress Reduction training gevolgd van 8 weken.


Basisschool de Zonnewijzer: 3 workshops in mindfulness en positieve psychologie voor groep 7
Voor kinderen van groep 7 heb ik 3 workshops gegeven in mindfulness en positieve psychologie.


Basisschool Aan de Roer: workshop mindfulness en positieve psychologie voor groep 4 en groep 6
Voor kinderen van groep 4 en groep 6 heb ik een workshop gegeven in mindfulness en positieve psychologie


MEE Noord en Midden Limburg: workshop voor de medewerkers van MEE 

Voor de medewerkers van MEE is er een workshop over Mindfulness gegeven. Met als doel; kennismaking met Mindfulness en over hoe Mindfulness jou kan helpen in het dagelijkse leven en op het werk.


Vrijwilligerscentrale Venlo: workshops over Mindfulness voor de vrijwilligers.
Voor de vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Venlo hebben we een aantal keren workshops gegeven over Mindfulness. Zo is er een kennismaking met Mindfulness gegeven en hoe Mindfulness jou kan helpen in het dagelijks leven en op het werk en een verdiepingsworkshop over Mindfulness. 


Pura Yoga: workshops over Mindfulness
Voor leden en niet-leden van Pura Yoga worden er workshops gegeven over kennismaking met Mindfulness en is Mindfulness iets voor mij? En een verdiepingsworkshop over Mindfulness en stress. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ervaringen van Deelnemers
Hieronder staan een aantal ervaringen van deelnemers. Na elke training of workshop krijgen de deelnemers een evaluatieformulier. We vinden het belangrijk om de verbeterpunten mee te nemen naar de volgende training of workshop om zo de kwaliteit van de trainingen of workshops te bewaken.


Wekelijkse Mindfulness lessen

"Ik kom vrijwel wekelijks naar de mindfulness lessen en haal telkens weer iets nieuws uit de lessen, een handvat, een tip om toe te passen in mijn leven of om over na te denken. Tevens leer ik mij te ontspannen'.
​Jessica

​"De lessen zijn heel laagdrempelig. Ik volg de lessen nu een aantal maanden en ik heb geleerd om meer te leven in het nu. Het vasthouden van dit patroon vergt best wat moeite, maar het geeft zoveel meer rust, overzicht en vrede met jezelf en de situaties waar je wellicht niets aan kunt veranderen. Manon en Esther zijn hele spontane, vriendelijke vrouwen die zeer bedreven zijn in mindfulness en altijd voor je klaarstaan en je voorzien van tips & tricks. Een aanrader voor iedereen die een cadeau zoekt voor zichzelf".
Melanie

​"Je wordt er een stuk rustiger van in je hoofd. Dit merk je de dag erna ook nog".
Yvonne


Mindfulness training van 8 weken

"​De sfeer in de groep was heel fijn. Het voelde heel open, veilig en vertrouwd. Ik ben me meer bewust geworden van mezelf en goede hulpmiddelen gekregen voor in het dagelijks leven".
​Karin

"Vanaf moment 1 op mijn plek en op een professionele manier de ondersteuning gekregen die ik nodig heb. Het sluit prefect aan bij mijn vraag".
​​
"Zo knap hoe je d.m.v. vragen stellen en spiegelen zo goed mezelf laten leren kennen, waardoor ik weer tot acties kom. Of juist accepteer dat het gewoon zo is soms".

 

“Het heeft me veel meer gebracht dan ik er van verwacht had. Ik was vooral nieuwsgierig naar Mindfulness, maar daarnaast geeft het me heel veel gebracht”.
 

“Ik vond de presentatie/kundigheid van de trainer uitstekend! Er kwam steeds de juiste opdracht/vraag/opmerking op het juiste moment. Goede opbouw van de training en in eenvoudig taalgebruik, maar daardoor heel helder”.
 

“De training geef ik een 9. Er was een goede opbouw en fijne oefeningen. Ook de “warme gezellige sfeer” en het gewoon “aan tafel zitten” was heel fijn”.Stiltedag

​"De afgelopen weken waren zo druk voor mij geweest, vandaag ben ik hier helemaal tot rust gekomen en heb nieuwe inzichten gekregen. Bijvoorbeeld over hoe ik het thuis straks anders ga doen en meer mijn rustmomenten ga pakken". 

​"Ik wilde weer een positief begin. Ik heb wat tegenslagen gehad en wilde weer even tijd voor mezelf. Deze dag heeft me weer energie gegeven om weer verder te gaan".

​"Ik dacht dat dit moeilijk zou zijn, een hele dag in stilte. Maar het was totaal niet moeilijk en heb ieder moment genoten. Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag thuis de stilte even op te zoeken, even een moment voor mezelf".


"​Het is echt een cadeautje voor jezelf". 


Voluit Leven training

​"De cursus Voluit leven was een eye-opener. Esther geeft praktische technieken en oefeningen om te leven volgens je waarden en met aandacht voor wat echt belangrijk voor je is. Dat doet ze met veel enthousiasme, persoonlijke betrokkenheid en met een prettige dosis humor. Knap hoe ze Mindfulness en ACT weet te vertalen naar de persoonlijke situaties van de cursisten zodat het optimaal toepasbaar is in de praktijk". 
​Daan


​"Ik weet weer waar mijn passie ligt en wat ik wil gaan doen in mijn leven. Ik heb veel energie terug gekregen en dit merkt mijn omgeving ook".

​"Ik ben veel bewuster geworden van wat ik wil in mijn leven. Niet alleen maar doorgaan met het werk wat ik al 20 jaar doe, omdat dit zo hoort. Nee, ik ga mijn dromen achterna en ga doen wat ik al veel langer had moeten doen. Dank jullie wel voor deze eye-opener".

​"Het was een fijne groep. Door de sfeer die neer werd gezet door de trainers, kon ik mezelf zijn. Ik heb mezelf weer gevonden!". Mindfulness voor ouders en/of leerkrachten:

"Een fijne, praktische training, die zowel thuis als in het onderwijs goed toepasbaar is. Heel fijn begeleid door Esther"
René

Deelnemers geven verder aan dat ze na de training:
- meer tevreden zijn
- ze meer kunnen hebben
- weten wat ze kunnen doen als ze stress of spanning ervaren
- milder zijn geworden voor hun omgeving EN voor zichzelf
- weten wat ze kunnen doen als hun kinderen boos zijn
- ze met een frisse blik naar de kinderen kunnen kijken
- merken dat ze meer kunnen genieten van de kinderen
- weten hoe ze meer de rust kunnen bewaren