Kids Connect & See training

Met deze training van 8 bijeenkomsten kunnen kinderen op een speelse wijze aan de slag met verschillende thema's die ondersteunend kunnen zijn in hun ontwikkeling.

De training is gemaakt voor kinderen van groep 5 t/m groep 8. Het is training waarbij o.a. de aandacht wordt getraind en daarnaast krijgen kinderen handvatten hoe ze hun rust kunnen pakken, hoe ze om kunnen gaan met spannende momenten en emoties leren herkennen bij zichzelf. Daarnaast gaan we aan de slag met thema’s als vriendschap, dankbaarheid en sterke kanten & kwaliteiten.
Het is een training van 8 bijeenkomsten die 1 tot 1,5 uur per keer duurt. 
De training kan binnen basisscholen gegeven worden of individueel op de locatie bij MCR Minderbroederssingel 44 in Roermond. 
   


Tijdens deze 8 bijeenkomsten gaan we aan de slag met de volgende thema's:
     

- De automatische piloot
- Je aandacht erbij houden
- Sterke kanten en kwaliteiten
- Vriendschap
- Dankbaarheid
- Emoties
- Gedachten
- Hoe verder na de training


We gaan heel praktisch aan de slag met leuke en speelse oefeningen. De training is gebaseerd op de methodes: mindfulness, positieve psychologie en ook yoga oefeningen komen aanbod. De kinderen krijgen een werkboek mee naar huis om ook thuis met de oefeningen aan de slag te gaan.
Belangrijk te vermelden is dat deze training geen behandeling of therapie is, maar een aandachttraining. 


Belangrijk is dat als een kind individueel deze training gaat volgen, dat minimaal 1 van de ouders/verzorgers de 8-weekse mindfulnesstraining heeft gedaan. Het liefst bij een categorie 1 mindfulnesstrainer. Indien gewenst kan deze ook bij mij gevolgd worden. Kijk dan bij "agenda training voor volwassenen" en dan bij mindfulnesstrainingen.
Zo kun je als ouder je kind ondersteunen bij hetgeen waar hij/zij mee aan het oefenen is en weet je precies waar je kind mee bezig is. Als de training op school wordt gegeven dat is de vraag of de leerkracht erbij kan zijn wanneer de training aan de kinderen wordt gegeven. Op deze manier krijgt de leerkracht mee welke oefeningen de kinderen krijgen en kan de leerkracht na de training zelf verder met de oefeningen in de klas. Het meest ideale is natuurlijk als de leerkracht zelf ook een 8-weekse mindfulnesstraining heeft gevolgd zodat er al een basis is. Trainer: Esther Helgers-Geelen
Kosten: individueel training €175,- excl. btw. Dit is inclusief een werkboek, alle materialen die we tijdens de training gebruiken, terugkoppeling met ouders. 
Kosten: basisscholen; neem contact op voor meer informatie. 
De start van de training wordt samen bepaalt.

 

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Bericht: