Kids Connect & See training

Met deze training van 8 bijeenkomsten kunnen kinderen op een speelse wijze aan de slag met verschillende thema's die ondersteunend kunnen zijn in hun ontwikkeling.

Deze 8-weekse training van 1 uur per week is gemaakt voor kinderen van groep 5 t/m groep 8 van de basisschool. Het is een training waarbij o.a. de aandacht wordt getraind en daarnaast krijgen kinderen handvaten hoe ze hun rust kunnen pakken, hoe ze om kunnen gaan met spannende momenten en emoties leren herkennen bij zichzelf. Daarnaast gaan we aan de slag met thema's als:

- De automatische piloot
- Je aandacht erbij houden
- Gedachten
- Vriendschap
- Dankbaarheid
- Sterke kanten & kwaliteiten


   


    
We gaan heel praktisch aan de slag met leuke en speelse oefeningen. De training is gebaseerd op de methodes: mindfulness, positieve psychologie en ook yoga oefeningen komen aanbod. De kinderen krijgen oefeningen mee naar huis om ook thuis met de oefeningen aan de slag te gaan.
Belangrijk te vermelden is dat deze training geen behandeling of therapie is, maar een aandachttraining. 


Verder vind ik het belangrijk dat als je kind deze training gaat volgen, dat minimaal 1 van de ouders/verzorgers de 8-weekse mindfulnesstraining heeft gedaan. Het liefst bij een categorie 1 mindfulnesstrainer. Indien gewenst kan deze ook bij mij gevolgd worden. Kijk dan bij "agenda training voor volwassenen" en dan bij mindfulnesstrainingen.
Zo kun je als ouder je kind ondersteunen bij hetgeen waar hij/zij mee aan het oefenen is en weet je precies waar je kind mee bezig is.
Als de training op school wordt gegeven dat is de vraag of de leerkracht erbij kan zijn wanneer de training aan de kinderen wordt gegeven. Op deze manier krijgt de leerkracht mee welke oefeningen de kinderen krijgen en kan de leerkracht na de training zelf verder met de oefeningen in de klas. Het meest ideale is natuurlijk als de leerkracht zelf ook een 8-weekse mindfulnesstraining heeft gevolgd zodat er al een basis is. Trainer: Esther Helgers-Geelen
Kosten: Scholen kunnen contact opnemen voor een offerte op maat.

Groepstrainingen kosten €275,- excl.btw. Dit is inclusief een werkboek en alle materialen die we tijdens de training gebruiken. Voor individuele trainingen kun je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
Data en tijd: Op 23 januari starten er twee trainingen. 
1e training is een 8-weekse training voor kinderen van 9-10 jaar. We starten om 11:30 uur t/m 12:30 uur
2e training is een 8-weekse training voor kinderen van 11-12 jaar. We starten om 13:00 uur t/m 14:00 uur.

Data: 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 27 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart.


Ervaringen:
Deze training is gegeven op basisscholen in België en Nederland. Hieronder kun je wat ervaringen lezen:

Tijdens de evaluatie met de leerkracht kwam naar voren dat hij een verandering heeft opgemerkt bij de leerlingen op het gebied van: concentratie, emoties, sociale omgang, rust, spanningsboog en vriendelijkheid. Hij vindt deze training een meerwaarde voor het basisonderwijs. Als antwoordt of deze training een bijdrage levert aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen kreeg deze training een 9.
Met de kinderen heb ik ook geëvalueerd. Zie hieronder enkele opmerkingen van de leerlingen.
 

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Over welke training heb je een vraag?
Bericht: